Projektissa mukana olevat maat

  • Suomi
  • Saksa
  • Kreikka
  • Portugali
  • Turkki
  • Saksa
  • Liettua
  • Kreikka
  • Portugali
  • Turkki
  • Suomi
  • Romania
  • Saksa
  • Kreikka
  • Liettua
  • Portugali
  • Turkki
  • Suomi
  • Romania

perjantai 26. marraskuuta 2010

JONI, Paiva 4

Paiva alkoi noin kello 8. Ensimmainen ohjelmanumero oli pormestari tapaaminen Pucioasan kaupungintalolla. Pormestari kertoi meille kaupungista ja tulevista hankkeista, jotka ovat suunnittelilla, seka jokainen maa antoi tuliaisensa Pucioasalle. Sen jalkeen otimme muutamamn valokuvan yhdessa ja jatkoimme matkaa Childrens Cluiblle.

Childrens Club on lapsille, 4-17 vuotiaille, tarkoitettu oleskelupaikka, jossa he voivat kehittaa itseaan esim. maalamalla tai rakentamalla lentokoneita. Tama Klubi on Romanian parhaimmistoon kuuluvia. He ovat voittaneet oppaan mukaan monia palkintoja kunnallisella, kansallisella ja kansainvalisella tasolla. He ovat myos kierrelleet ympari maailmaa ottamassa osaa eri kilpailuihin.

Lastenklubin jalkeen oppilaat keraantyivat koululle keskustelemaan rasismista ja suvaitsevuudesta, kun taas opettajat keraantyivat kesksutelemaan ja suunnittelemaan tulevasta tapaamisesta Suomessa. Koulun histaorian opettaja naytti meille kuvia, joista puuttui osai ja meidan piti kayttaa mielikuvitustamme taydentaaksemme ne. Lopulta han naytti kuvat ja kaikissa esiintyi rasismia ja vakivaltaa, joka tuli ehka hieman yllatyksena, koska kuvat joista puuttui osia eivat vaikuttaneet silta.

Lopulta paasimme kaikki syomaan. Tuulin isantatytto Daria vei meidat paikalliseen ravintolaan, jossa pizza oli halpaa ja hyvaa! Koko ruokailu maksoi 77 leita eli noin vajaa 20 euroa ja se sisalsi: 5 pizzaa, 5 puolenlitran juomaa ja yhden cappicinon. Eipa Suomessa ihan tuolla rahamaaralla saa noin suurta tilausta! Toisaalta odottelimme puolitsentuntia pizzoja...

Luonaan jalkeen kiirehdimme koululle paastaksemme seuraavalle matkalle. Kohteena oli tanaan paikka johon oli rakennettu kolme eri kirkkoa eri uskontokunnille: moskeija, synagooga ja ortodoksi kirkko. Ortodoksien kirkko oli maalattu todella hienosti uskonnillisilla aiheilla mutta kaksi muuta olivat hieman tyhjrmpia.. Niissa ei ollut maalauksia ja muutenkin ne antoivat vaikutelman, etta budjetti niiden kohdalla oli hieman pienempi. Liikkuessamme siellta jouduimme melkeen ottamaan yhteen lehmalauman kanssa! (Vaca= lehma romaniaksi)

Matkan jalkeen soimme hyvin nopeasti ravintola Veronassa perinteisen Romanialaisen illallisen. Siihen kuului erilaisia lihoja kasviksia ja juustoja. Ruokajuomana toimi vesi mutta meille tarjottiin myos "Tsuikaa", joka on kuulemma perinteinen Romanialainen tequilan tyylinen snapsi, jossa on noin 60% alkoholia.

Jouduimme kiiruhtamaan illallisella, koska meilla oli vain hieman yli tunti syoda ja valmistautua koulun "tanssiaisiin". Ruokailun jalkeen nopeasti kotia, suihkuun, pukeutuminen ja sitten autokyydilla, joka tuli yllatyksena, paikanpaalle juhlimaan. Tanssiaisissa ei kuitenkaan tanssituu kaytannossa ollenkaan, vaan kuusi Romanialaista paria kilpaili eri tehtavissa siita, etta kuka on paras. Tehtaviin kuului esimerkiksi tanssimista ja laulamista. Ennen kuin voittajat julistettiin oli meidan Comenius-projektilaisten vuoro. Me esittaidyimme koko yleisolle ja sen jalkeen esittelimme talenttimme heille. Liettualaiset tanssivat kansallistanssiaan ja hakivat yleisosta ihmisia opettaakseen heille sita. Aivarus, liettualainen poika, myos lauloi Nickelbackin kappaleen Gotta Be Somebody, sen jalkeen oli allekirjoittaneen vuoro soitella hieman kitaraa. "Soolo"-osuuteni jalkeen lauloimme kaikkien projektiin osallistuvien oppilaiden kanssa Oasiksen kappaleen Wonderwall.

Esiintymisten jalkeen jaettiin diplomit osallistumisesta ja valittiin mr ja mrs Comenius-projekti. Tittelit menivat Martinalle liettuasta ja itselleni osui "herra"Comenius-projekti. Tanssiaisten jalkeen me oppilaat kiertelimme hieman kaupunkia vaarinkasityksen takia ja lopulta paadyimme viettamaan iltaa Luzu-pubiin.

Kylla taalla pikkuhiljaa suomalainen alkaa kaupaamaan saunaa ja muutenkin koko Suomea! Reissussa on kiva olla mutta se saa todella arvostamaan kotimaataan. Team Finland kiittaa ja kuittaa!




3 kommenttia:

  1. Parhaimmat onnittelut Mister Comeniukselle! Olemme ylpeitä Sinusta ja koko ryhmästä.
    Uskomattoman halpoja pizza-annoksia siellä.

    Toivottavasti Luzu -pubissa oli ikäraja kohdallaan ja limsa maistui! Oppilaat kehottivat laittamaan limsan lainausmerkkeihin "limpsa".

    Oppilaat miettivät jotain herjaa Vesalle, mutta ei tunnu löytyvän...

    Tiinalle terveisiä ja seuraa Petrin lyhyitä tilanneselostuksia ja Jonin kirjoitusvirheitä. Ääkköset kuulemma puuttui kokonaan! (Romaniassa ei ole aeaekkoesia, toim. huomio)

    Koko matikan luokka toivottaa Teille hyvää kotimatkaa. Tuliaisia odotellessa (Oona)

    VastaaPoista
  2. Pahoittelen tosiaan kirjoitusverheitä, koko tarina tuli kirjoitettua siinä aamu yhdeksän maissa vajaan neljän tunnin yöunien saattelemana

    VastaaPoista
  3. Pakko kysyä mitä ovat Petrin lyhyet tilanneselostukset ?

    VastaaPoista